Sikkerhedstrusler der kan komme i vejen for hybridt arbejde

Udviklingen i fjernarbejde og hybridt arbejde har været guld værd for cyberkriminelle, der forsøger at trænge ind i virksomheders systemer. I løbet af 2020 steg antallet af phishing-angreb og andre hackerangreb eksplosivt, da cyberkriminelle udnyttede fejlinformation relateret til pandemien og folks usikre hjemmenetværk. I takt med at virksomheder opbygger deres langsigtede modeller for hybridt arbejde, er det derfor meget vigtigt, at de har disse trusler i baghovedet og arbejder proaktivt på at afhjælpe dem.

Her er nogle af de cyberangreb, du skal være mest opmærksom på:

Phishing: Hackere bruger social engineering til at sende kommunikation (f.eks. via mail, chat eller sms) til en person og beder dem om at dele følsomme oplysninger som f.eks. deres adgangskode eller kreditkortoplysninger. Phishing-mails er sommetider nemme at få øje på, men hackerne er blevet meget dygtige til at gøre dem så troværdige som muligt.

Test af adgangskoder: De fleste mennesker har over 100 legitimationsoplysninger til login, hvilket betyder, at de ofte bruger adgangskoder, der er lette at huske. Ifølge Pwned er "password1" blevet registreret i forbindelse med brud på datasikkerheden over 2,3 millioner gange. Med det i mente – og med jeres virksomheds mailadresseformat i baghånden – kan hackere prøve denne adgangskode på hver enkelt af jeres medarbejdere, hvilket giver dem en ganske god mulighed for at trænge ind i jeres systemer.

Genbrug af legitimationsoplysninger: Ligesom med test af adgangskoder tager dette angreb udgangspunkt i, at folk ofte bruger den samme adgangskode på tværs af forskellige konti. Hvis en hacker har adgang til en persons kontooplysninger fra et tidligere sikkerhedsbrud (f.eks. et socialt medie), kan hackeren derefter teste dem på den pågældende persons virksomhedsnetværk.

Ransomware: Det er en fremgangsmåde, som man ofte ser på film – men den er stadig meget aktuel. Ransomware er malware, der bruger kryptering til at tage offerets oplysninger eller data som gidsler, indtil der bliver sendt en betaling. Malwaren kører ofte på virksomhedens netværk, når der er opstået et sikkerhedsbrud. 

Vær på forkant med truslerne

Efterhånden som folk bliver ved med at arbejde eksternt, er disse trusler mere udbredte end nogensinde før. Virksomheder har i bund og grund brug for en omfattende sikkerhedsløsning, der beskytter alle deres adgangspunkter, uanset hvor eller hvilken enhed et login kommer fra.

Hvis du vil vide mere om, hvordan MyCloud og Microsoft 365 kan hjælpe dig til at få overblik over, hvordan I bliver bedst rustet mod cybertruslerne, kan du kontakte vores Markedschef, Lars Jørgensen på e-mail: lj@mycloud.dk eller telefonnummer: 20 60 69 43